Besparen op water

Douchen

Douch niet te lang, schaf eventueel een zandloper aan zodat je maximaal 5 minuten doucht. Zet je de douch aan om warm te laten worden? Vang het water op in een emmer en gebruik dat bijvoorbeeld om planten water te geven. Schaf een waterbesparende douchekop aan, dit scheelt ontzettend veel water per douchebeurt.

Ga zo min mogelijk in bad. Ga je toch in bad? Neem er dan echt de tijd voor. Gebruik het overgebleven badwater om planten water te geven of geef de stoep een schrobbeurt.

Wasbak

Laat bij het tandenpoetsen en/of het scheren de kraan niet lopen. Doe bij het scheren 1x de wasbak vol en gebruik bij het tandenpoetsen een beker water.

Vaatwasser

Gebruik de vaatwasser alleen als deze helemaal vol zit. Afwassen met de hand scheelt trouwens liters water en scheelt ook nog een hoop energie.

Wasmachine

Hetzelfde verhaal als de vaatwasser. Was alleen als de trommel helemaal vol zit. Was trouwens op een zo laag mogelijke temperatuur, 40 of 60 graden, dit scheelt ook weer energie.

Regenton

Zet een regenton in de tuin en gebruik het water om bijvoorbeeld je auto of fiets te wassen of om de tuin te besproeien.

BACK TO TOP